☰   Menu
2013 Kawasaki Ninja 300

Poté, co Kawasaki představila svůj nový model Ninja 300, má společnost Honda vážný důvod k obavám. Jeho předchůdce, Kawasaki Ninja 250R, byl obrovským prodejním úspěchem pro Kawasaki a tímto novým modelem posouvá hranice ještě o trochu dál.

Na první pohled si nelze nevšimnou modernize vzhledu. Nyní působí více agresivnějším dojmem a více se tak podobá spíše modelům ZX-10R a ZX-6R 636. Současně jí také narostl výkon téměř na 40 koní, kterým zastíní všechny ostatní motocykly v její kategorii a který je patrný hned po zařazení prvního rychlostního stupně. Další novinkou je použití tužšího rámu, který lépe tlumí vibrace a jízda je tak příjemnější a pohodlnější, nebo také antihoppingová spojka, který zaručuje nižší sílu potřebou na stisk spojkové páčky (údajně až o 35 procent).

Dále byl použit systém "Kawasaki Air Management System", což je kryt, který je umístěný za ventilátorem a odklání proud horkého vzduchu od jezdce směrem dolů, čímž výrazně zvyšuje pohodlí jezdce zejména v hustém a pomalém provozu. Gumové polstrované stupačky byly nahrazeny hliníkovými, které přispějí k lepšímu pocitu a více pasují k supertovním motorkám.

Zadní pneumatika byla rozšířena o 10 mm na celkovou šíři 140 mm a skvěle tak doplňuje vyšší výkon motoru, zlepšuje stabilitu motocyklu a podrthuje výraznější vzhled celého stroje. Modernější přístrojový LCD displej s bílým LED podsvícením zaručuje lepší čitelnost a i díky němu se tato motorká podobá spíše větším a dražsím modelům ze stáje Kawasaki.

Názor na celkový vzhled je samozřejmě čistě subjektivní, ale do určité míry nelze popřít, že nová Ninja 300 má sofistikovanější a vytříbenější styl než-li její předchůdce. Duální světlomety oddělují tuto motorku od její konkurence Hondy 250, a i od dalších motorek v celé této třídě.

Podle nás je Kawasaki Ninja 300 zábavná a poměrně levný motocykl, který by mohl být ideální volbou pro nové jezdce (ovšem s dobrou úrovní sebekontroly), případně pro zkušenejší jezdce s menší postavou.

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvy.